Lijsten en ornamenten

De hoek tussen muur en plafond kan afgewerkt worden met een lijst. Dit geeft een spannend effect, het is meer dan allleen een strakke lijn.

Profesionele lijsten en ornnamenten zijn gemaakt van gips. De lijsten bij de doe-het-zelf bouwmarkten zijn veelal van pur/polystyreen. De lijsten die wij gebruiken kunnen in de hoeken perfect worden uitgevuld. Op deze manier krijgt u geen openstaande randen. Het gebruik van lijsten kan worden onderverdeeld in 2 verschillende soorten uitstralingen.

      - Klassieke uitstraling: vaak in combinatie met ornamenten rondom het lichtpunt. Wordt veelal toegepast in oudere gebouwen of ruimtes met een waarbij een sfeer vanuit het verleden gewenst is. Bij restauratie-objecten kunnen de lijsten ook "getrokken" worden. Er wordt dan een een vorm gemaakt en met de hand worden de lijsten dan aangebracht. Ornamenten die vaak gebruikt worden rondom lichtpunten kunnen we namaken in het geval van resauratie of we hebben voorbeelden van ornamenten waaruit u kunt kiezen

      - Moderne uitstraling: wordt toegepast rondom de aansluiting tussen muur en plafond. door gebruik te maken van verschillende hoogtes onstaat een mooier lijnenspel. Bekijk de foto's voor de voorbeelden.